Har du lyst til å lære å spille rugby?

Rugby er en allsidig idrett hvor du utvikler styrke, hurtighet, koordinasjon, samarbeid og problemløsning sammen med dine lagkammerater. Rugby passer for alle og du trenger ikke noe spesialutstyr. Meld deg på vår gratis Rugby Camp for nybegynnere i uke 26, og bli en rugbyspiller du også!

Meld deg på her

Hva er rugby?

Rugby er en allsidig idrett hvor du utvikler styrke, hurtighet, koordinasjon, samarbeid og problemløsning sammen med dine lagkammerater. Det er en av de største lagsportene i verden og spilles i alle verdensdeler.

Rugby passer også perfekt som alternativ trening for andre fysiske sporter som Ishockey, Håndball, Bandy, Fotball og lignende. Så bli gjerne med hvis du har lyst til å få litt ekstra trening før høstsesongen.

Hvem kan spille rugby?

Rugby passer for alle. Det er en allsidig sport hvor du kan være med uansett hvor høy, rask eller sterk du er. Alle har en plass i laget.

Utstyr

I rugby bruker vi veldig lite spesialutstyr. Vanlig treningstøy holder lenge. Tannbeskytter kan være lurt å ha, men det får du av oss. Vi bruker fotballsko til enten kunstgress eller naturgress, men i sommer kommer vi til å holde til på naturgresset på Voldsløkka.

Gi oss beskjed om du ikke har fotballsko, så skal vi hjelpe deg med et par du kan låne.

Patrice Balauze

Rugbytrener

For noen er fornavnet mitt vanskelig å uttale så det er lettere å kalle meg Pat, men i rugbymiljøet er jeg også kjent som "Sharky". Opprinnelig kommer jeg fra en by i Frankrike som heter Dax, hvor rugby er sport nr 1. Jeg har alltid vært engasjert i rugby, så det har vært naturlig for meg å følge denne lidenskapen etter at jeg flyttet til Norge. Jeg snakker "frosk" (litt fransk blandet med norsk) og jeg har bodd i Oslo i siden 1999, og jeg har vært involvert i rugby i Norge siden 2006.

For å få mer kunnskaper og å utvikle rugby-nettverket mitt meldte jeg meg frivillig til flere internasjonale rugbyturneringer i 2014. Blant annet i Dubai, Las Vegas, Paris og Vancouver. Jeg jobbet også med Euro 2016 UEFA, 7' VM i San Francisco og VM XV for kvinner i Irland. I tillegg har jeg vært med på akademier i USA og Frankrike.

Rugby er mer enn bare ett idrett, vi snakker ofte om verdiene som en sport fører med seg, men rugby er ganske unik, en av de eneste kollektive kampsportene. Her lærer du respekt, idrettsglede, integritet, samhold og disiplin.

Fjorårets sommer leir var en veldig god opplevelse, og jeg håper dette året blir enda bedre. Hvis du vil oppdage nye idretter, få nye venner i et seriøst og morsomt miljø, inviterer jeg deg til å bli med oss ​​i sommer på Voldsløkka!