Håndballtrener i Sagene IF

Sagene If drives i stor grad av frivillige. Det vil si at vi og barna er avhengig av at foreldre bidrar i treningene. Her finner du mer informasjon, kunnskap og verktøy som kan hjelpe deg som trener i Sagene If Håndball.

1

Idrettsglede og mestringsfølelse

Det aller viktigste for de yngste barna er at de har det gøy og har lyst til å komme tilbake neste uke. Den enkleste måten å få dette til er å skape mestringsfølelse og idrettsglede.

2

Aktivitetsprinsippet

Ingen liker å stå i kø. Derfor har vi alltid som målsettning å ha leker og øvelser som sikrer at alle er i aktivitet så stor del av timen som mulig. Øvelser med kø må leggesopp slik at køene blir korte. Leker bør sikre at alle aktiviseres hele tiden.

3

Gjennkjennelsesprinsippet

Barn blir tryggere når ting ert forutsigbart. Dette betyr ikke at alt må være likt hele tiden, mend at vi bør ha et  ba et rammeverk for våre treninger. Det betyr også at vi ikke trenger åintrodusere nye øvelser hver gang, men heller gjøre mindre endringer fra trening til trening for å skape progresjon. 

Utviklingstrappa

I de fleste idretter i dag benyttes en utviklingstrapp som gir anbefalinger om hva som er viktig å trene på i de ulike fasene av et utviklingsløp. Håndballforbundet har en egen utviklingstrapp som hjelper trenere med å sikret at deltakerne får utfodringer på sitt nivå og kan utvikle seg målrettet.


Gå til Utviklingstrappa her

Øvelser, øktplaner og regler for Barnehåndball

Det sier seg selv at små hender og korte armer og bein ikke passer inn i det voksne håndballspillet. Håndballforbundet har derfor laget mange gode øvelser og økter som vi kan bruke inn i våre treninger for å sikre idrettsglede og mestringsfølelse for alle. 

Les mer om barnehåndball her

Startpakka og Trenerattesten

NIF og Håndballforbundet tilbyr mange kurs for trenere. Det er mulig å melde seg på Trenerkurs i Håndballforbundet gjennom Sagene If, om du ønsker dette. Samtidig finnes det også mindre omfattende kurs du kan ta selv på internett. Her er "Startpakka" fra Håndballforbundet et fiint sted å starte. I tillegg kan du ta NIF sin "Trenerattest" som gir deg grunnleggende innsikt i hva som kreves av trenere for barn og unge.

Treneratesten finner du her

Startpakka finner du her