Hva er rugby?

Rugby er en inkluderende lagsport som har plass til alle uansett fysikk og ferdigheter. Hver spiller har sin egen spesielle rolle. Derfor trenger et lag trenger spillere som både er raske og smidige, i tillegg til de som er robuste og fysisk sterke. Spillet utvikler ledere på de ulike delene av banen og man må være årvåken og bevisst sin posisjon på banen. Alle må være klar til å kunne ta ledelsen på et tidspunkt. 

Spillerne har ulike posisjoner og roller på banen, og samarbeider om å få ballen med seg gjennom motstandernes forsvar. Angrepene bygges opp trekk for trekk, ved å finne hullene og svakhetene i det andre lagets forsvar. Klarer man å plassere ballen i bakken bak mållinjen har man scoret. Som på engelsk kalles en "Try".

Skal man sammenligne rugby med et brettspill så må det bli sjakk, der å score et try tilsvarer sjakk matt.

Rugby har sin opprinnelse i engelsktalende land, og har derfor mange uttrykk på engelsk som ikke lar seg oversette til norsk uten videre. Men våre tospråklige og norsktalende trenere lærer deg alt dette!

Det spilles både rugby med 15 spillere på hvert lag, som kalles 15's, og med 7 spillere på hvert lag, som kalles 7's. Begge sportene spilles på like stor bane.
Rugby 15's er en av verdens størte om mest utbredte lagsporter og Rugby 7's er faktisk en Olympisk Idrett der det konkurreres i Sommer-OL hvert fjerde år.

Sjekk ut infosiden vår her:

www.rugbytalent.no

 

her finner du oversikt over de ulike lagene vi har i Sagene If Rugby. 

Her finner du oversikt over de ulike lagene sine treningstider.

Hva er rugby? Her kan du få en kort introduksjon.

Bli med på Gratis Rugbyskole for barn og ungdom!