VERDENS KULESTE DUGNAD 2024! 

Sommeren 2024 skal vi Stjerner i striper i Sagene IF igjen gå løs på verdens kuleste dugnad, og nå kan du melde deg på! Først skal vi som vanlig jobbe på den superkoslige tungrock festivalen Tons of Rock på Ekebergsletta 26.-29. juni. Så skal vi vise Klovner i kamp hva vi er laget av når de gjester Torshovdalen 31. august. For Sagene IF og våre idretter er dette den største og viktigste dugnaden vi har. Om alle som har mulighet stiller, så kan vi ila disse 2 konsertene i år også få inn nær 1 million kroner! Klubbens økonomi er helt avhengig av at vi lykkes med denne dugnaden. Derfor er dette også verdens viktigste dugnad. Under finner du all informasjon og påmeldingsliste. 

GENERELL INFORMASJON

Hvem kan melde seg på?

Et flertall av oppgavene på begge konsertene har en aldersgrense på 18 år, og her oppfordrer vi foreldre og seniorspillere å stille.

Det er imildertid også en del vakter, særlig på Klovner i kamp, som har lavere aldersgrensen (detaljer for hver konsert under), her oppfordrer vi ungdom og foreldre til å stille på dugnaden sammen. 

 

Innbyggere i nærmiljøet som ønsker å støtte klubben samtidig som de får med seg en begivenhet er hjertlig velkommen til å melde seg på. 

Det er også onkler, tanter, søskenbarn, nabo, besteforeldre, venner mm. av medlemmer som også vil bidra til klubben og få med seg litt musikk samtidig. 

 

En melder seg på de to konsertene nederst på denne siden.  

 

Hva får vi for å jobbe dugnad?

Vi får 150 kr pr time på begge dugnadene. 

80% av inntektene får til den idretten du eller sin sønn/datter driver med, 20% går til klubben. 

En får kun akkreditering den tiden en jobber, ikke til øvrige konserter/tider. 

 

VIKTIG! 

Det er svært viktig at du sjekker inn når du kommer på vakt og sjekker ut når du er ferdig med din vakt.

Dette fordi Sagene IF kun får betalt for de vaktene der det er registrert både enn inn-og utsjekk.  

 

Har du ikke mulighet selv? - Bruk en av våre vaktvikarer! 

Kan du ikke delta på dugnadene selv, kan du betale en av våre vikarer for å ta en vakt for deg. 

En vakt koster 150 kr pr time, dette vippser du direkte til vikaren. 

Hvis din vikar ikke møter opp på dugnaden, så vil vi be vikaren om å refundere pengene. 

Du finner liste over alle vaktvikarene her.

 

Hvordan gjør du? 

 1. Finn en vaktvikar i listen over som vil ta en vakt for deg (ring eller send sms til en eller flere) 
 2. Sende epost til dugnad@sageneif.com med følgende info: Navn på vaktvikaren, hvilken vakt vikaren tar for deg (dato, type vakt). 
 3. Vipps betaling til vikaren på et tidspunkt du og vikar avtaler. 

Hvorfor er denne dugnaden viktig? 

Sagene IF sitt mål er at alle skal få være med, det samme målet har vi hatt i 103 år. Det betyr at vi må vi ha lav terskel med gratis inngang, samt lave priser og gode ordninger for de som ikke har råd. I en tid der mange kjenner på utrygg økonomi, så har klubben slitt med å få økonomien til å gå i balanse. I 2023 ble underskuddet på 450.000 kr, det er betydelig mindre enn i 2022 (1 mil kr). Men hvis klubben både skal finne tilbake til en sunn økonomi og fortsatt klare å få alle med, så er vi helt avhengig av at medlemmene bidrar på dugnad. Derfor er dette verdens viktigste dugnad for oss stjerner i striper! 

 

Dette er en svært effektiv dugnad, dvs at den drar inn mange penger på kort tid. Om alle som har mulighet stiller og vi fyller vaktene i vaktlisten, så kan vi på de to konsertene tilsammen dra inn nær 1 mil kr. Det betyr at klubben satser maksimalt på å få fleste mulig med på denne dugnaden, fremfor feks å be medlemmene bidra på salgsdugnader (doroller, sokker), lotterier e.l. 

 

Spørsmål
Ta kontakt med dugnadssjef Tomi Korhonen på epost dugnad@sageneif.com

DUGNAD TONS OF ROCK

Når skal vi jobbe dugnad? 

Fom onsdag 26. juni tom lørdag 29. juni. 
Alle våre vakter er på kveldstid:

 • Alle sikkerhetsvakter: Kl. 17 - 00
 • Alle barvakter: Kl. 16 - 00
 • Alle miljøvakter: Kl. 16 - 00

Hva skal vi gjøre?  

Vi harfått vakter innenfor sikkerhet, bar og renovasjon/miljø, og dette innebærer blandt annet: 

 • Sikkerhet (18 års aldersgrense): Portvakter på festivalområdet, vakt ved innslippet for å sjekke bager/sekker for ulovlige gjenstander. 
 • Bar (18 års aldersgrense): Salg av drikke og snacks.
 • Renovasjon/miljø (16 års aldersgrense, dvs fyller 16 år i 2024 og er ferdig med ungdommsskolen): Plukke og sortere søppel, tømme og bytte søppelsekker, håndtere pant, påfyll av dopapir på toaletter.

Du velger selv hva slags vakt du vil ha. 

 

Påmelding

Du melder deg på via Tons of Rock sitt system; Arkon.

Påmeldingen gjøres her: https://form.arkon.no/?id=10445&key=n5oQQy

 

Du får en bekreftelse på epost som inneholder info om hvilken vakt du har meldt deg på, denne er det lurt å ta vare på. 

 

OBS! Gjør du registreringen med din android-telefon, finner du ditt fødselsår ved å trykke på årstallet øverst i datovisningen. 

 

Når du melder deg på må du krysse av for alle vaktene du ønsker å ta med en gang, det går ikke an å melde seg på flere ganger/vakter med samme profil. Om du likevel oppdager at du kan ta flere vakter en det du har meldt deg på, ta kontakt med oss på epostadressen under.  

 

Det er et felt for fødsels-og personnummer i påmeldingsskjemaet. Det er kun de som melder seg på vakter i bar som skal fylle ut dette, da det er et krav fra myndighetene at dette samles inn for alle som skal jobbe med servering.  

 

Praktisk informasjon

Forberedelser: 

 1. Ta det digitale HMS-kurset som er obligatorisk for alle som jobber på Tons. Du slipper ikke inn for å jobbe før du har gjennomført dette. Du får det på epost direkte fra Tons. Du kan ta det på din telefon, tar kun noen få minutter. Du kan gjøre dette før du kommer, men det er også mulig å ta det ifm innsjekkingen på Ekeberg (de har hengt opp qr-kode).
 2. Se en kort video du får på epost fra Tons om Solsikkeprogrammet, den handler om hvordan man behandler mennesker med en usynlig funksjonsnedsettelse. 

Oppmøte: 

Du skal møte opp i innsjekkingen 30 min før din vakt starter, det er skiltet fra bussholdeplassen. 

Du skal sjekke inn i innsjekk 1, det vil stå "frivilliginnsjekk" på selve boden, også vil være et mindre skilt hvor det står "Sagen IF". 

Du finner områdekart her.

 

Transport:

Det er ingen parkeringsplasser for bil på Ekeberg, vi anbefaler derfor buss 34 fra holdeplassen Voldsløkka til holdeplassen Ekeberg camping. Beregn god tid på reisen, det vil være mye trafikk. Du finner avgangstidene i Ruter sin reiseplanlegger. Ved vaktslutt går det busser fra hovedinngangen til konsertområdet og til jernbanetorget. Vi kommer til å være mange som reiser sammen på disse bussene, så du blir ikke alene.

 

Innsjekk og utsjekk: 

Det er arrangøren Tons of Rock som tar deg imot og sjekker deg inn når du kommer, og sjekker deg ut når din vakt er ferdig. Vi får kun betalt for vakter der våre frivllige har sjekket både inn og ut.

Det er også Tons of Rock som deler inn i arbeidsgrupper og fordeler arbeidsoppgaver i tråd med din påmelding.

 

Arbeidsklær:

Ta på fornuftige arbeidsklær og sko, du får utdelt T-skjorte. 

Det vil være et bemannet oppbevaringstelt ved innsjekkingen, der man kan sette fra seg om man har en sekk eller bag med seg. Alt må være samlet i en beholder (bag, sekk, totebag e.l.).

 

Pauser og mat:

Det blir organisert pause i vakttiden. Du må ta med mat og drirkke selv.

 

Om Tons of Rock

Tons of rock er Norges største festival med tusenvis av rockere som skal nyte musikk fra blant annet Matallica, Judas Priest, ZZ top, Uria heep, Oslo S, Black debbat, Motorpsyko, Go-go Gorilla, Seigmenn mm. på Ekebergsletta. Det er koserter på mange ulike scener hver dag i 4 dager. Sagene IF har jobbet dugnad på Tons of rock i flere år, og dette er vår største fafste dugnad. Du kan lese mer om Tons of Rock her.

 

KLOVNER I KAMP

Når skal vi jobbe dugnad? 

Fom torsdag 29. august tom onsdag 4. september.

Det er flest vakter på selve konsertdagen lørdag 31. august og ifm opprydding søndag 1. september.    

 

Hva skal vi gjøre?  

Vaktene på Klovner i kamp vil gjøre oppgaver innenfor rigg, renovasjon og vertskap, det innebærer blandt annet: 

 • Hjelpe til med innlipp /utslipp, sjekke bager/sekker for ulovlige gjenstander, sjekke billetter, bistå med informasjon. 
 • Plukke og sortere søppel, tømme og bytte søppelsekker, håndtering av pant, påfyll av dopapir på toaletter, opprydding etter konserten. 
 • Sette opp og ta ned gjerder, øvrige opp/nedrigg oppgaver det er behov for og som vi klarer.   

Alle vaktene må være forberedt på å gjøre litt av hvert av dette, en melder seg ikke på en bestemt oppvave. Om det er vakter som har utfordringer som gjør at de ikke kan gjøre enkelte av oppgavene, sier fra om det ved innsjekk, så tilpasser vi det. 

 

Aldersgrenser

Aldersgrensene for å melde seg på og telle som vakt vi får betalt for står i påmeldingsskjemaet under, og kan oppsummeres slik: 

 • De to siste skiftene (kll. 16-00 og kl. 00-03) på konsertdagen lørdag 31. august er aldersgrensen 18 år (må ha fylt 18 år). 
 • Første skiftet på konsertdagen 31. august (kl. 8-16), samt alle dager før og etter konserten er aldersgrensen 15 år (det året en fyller 15). 

I dagene før og etter konsertdatoen lørdag 31. august, kan man ha med seg barn under aldersgrensen, men foreldrene må selv passe på disse og vi får ikke betalt for dem.  

 

Påmelding

Du melder deg på her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Gg-NXeetogDnhjwDPlQd8-FgZZpOrQGczVzJX41w-4U/edit?usp=sharing

 

Praktisk informasjon

Oppmøte:

Oppmøte i Saagene IFs frivilligtelt i Torshovdalen i god tid (15 min) før din vakt. 

Foreløpig vet vi ikke hvor vårt telt blir, men når det er klart så vil vi skrive det her og merke det i arenakartet her.  

 

Transport: 

Vi ber deg om å ta kollektivt, sykle eller gå til Torshovdalen. 

Det vil ikke være parkeringsplasser tilgjengelig for oss.

 

Inn- og utsjekk: 

Sagene IF sjekker deg inn når du kommer og ut når du går hjem, begge deler skjer i frivilligteltet. 

Vi får kun betalt for vakter der vår frivllige har sjekket både inn og ut.

 

Arbeidsklær:

Ta på fornuftige arbeidsklær og sko.

Det er mulig å lagre bager/sekker i frivilligteltet. men dette gjøres på eget ansvar. 


Pauser og mat:

Det blir organisert pause i vakttiden. Du må ta med mat og drikke selv. 

Vi serverer kaffe og frukt i teltet hele tiden. 

 

Om Klovner i kamp i Torshovdalen

Klovner i Kamp 30 år, Torshovdalen 31. august 2024 
KLOVNER I KAMP FEIRER 30 ÅR MED SIN STØRSTE KONSERT NOENSINNE
Når Klovner i kamp i 2024 markerer 30 år i manesjen, slår de på stortromma og inviterer hele landet til fest, feiring og utendørs jubileumskonsert i Oslo.

Til feiringen har bandet som første band i moderne tid fått leie hele Torshovdalen. Denne parken er full av historie. Det var her de enorme parkfestene ble holdt på 50- og 60-tallet. Det var på disse parkfestene at datidens snakkiser oppstod. Historiene om de omreisende sirkusfolkene, slangemennesket Vicky, kong Neptun og hans havfruer, sommerskihopprennet, Einar Rose og den danske buktaleren. Men det var også i dette området at bandets medlemmer vokste opp og fant sammen. Den sagnomsuste boligblokka Bjølsen hospital, der både Dansken og Alis bodde i mange år, og hvor de første platene ble innspilt under primitive forhold, ligger bare et steinkast unna. Og om du ser godt etter; I disse kulissene kan du skimte nattens sønner.