Jubileumsfesten - En fantastisk dag!

4. september inviterte Sagene IF alle medlemmer, naboer og venner til storslått feiringen av vårt 100-års lag! Programmet startet kl 11 og varte til sent på kvelden, det var aktiviteter for alle aldre og selvfølgelig helt gratis å være med. Det ble litt av en dag med masse aktivitet i alle våre idretter, grilling av burgere, trylling og flammesluking, utdeling av hedersbevisninger, Lovisa-prisen, konsert, og verdens største kake! Under kan du lese om festen og se bilder og film. 

Bilder og film! 

For å dokumentere begivenheten leide klubben inn fotograf Sture H. Vareide og foto/video elevene hans på Rønningen Folkehøgskole. Nå kan du se alle bildene de tok og en liten film de laget: 

Takk til Sture og co for flott jobb! 

 

Masse folk og masse aktivitet! 

Programmet for familiedelen av arrangementet startet kl 11. Nydelig vær gjorde både at mange tok turen til Voldsløkka denne dagen og at de fleste ble lenge og koste seg i solen.

 

De fikk prøve seg på en lang rekke av våre idretter; fotball, innebandy, bandy, landhockey, judo, rugby, tennis. Alle barn som prøvde alle idrettene fikk en premie, og det var populært.

 

I kiosken stekte de Sagene- vafler på full rulle hele dagen, og ute på grillene gikk burgerne unna i høy fart. Speaker Finn- Ulrik informerte oss om programmet og hjalp oss å huske på Korona- reglene.

 

På scenen som var satt opp på landhockeybanen holdt tryllekunstner, buktaler, innusjonist og flammesluker Erling Solland et show som inneholdt både levende duer, flammer og mystiske triks. Styreleder lurer enda på hvor den signaturen hans forsvant.

 

Ila dagen hadde også Sagene IF Quidditch oppvisningkamp mot OSI, Sagene IF rugby spilte seriekamp mot Blindern rugby og Sagene IF fotball herrer A spilte cup-kamp også mot OSI. Det var god stemning på alle kampene!

 

Inne i klubbhuset var det hyggelig kafe i festsalen. Hele dagen kunne man filme eller skrive/tegne en hilsen til Sagene IF og man kunne se på masse bilder fra klubbens historie og aktivitet som var helgt opp på veggene og rullet på skjermene. 

 

Besøk!

Vi fikk mange hyggelige besøk denne dagen!

 

Fra Oslo kommune kom selveste byråden Omar Samy Gamal! Han var med på festen i sola en god stund, og holdt også en fin tale til oss helt i Sagene IFs ånd. Tusen takk for besøket, Omar!

 

Fra bydelen kom de nesten alle sammen, både politikere fra alle partiene og ansatte vi samarbeider med til hverdags. Det synes vi var veldig hyggelig! Bydelen bidro også med nesten 30.000 kr til selve festen, tusen takk for det!

 

Fra våre naboer Skeid kom Jørgen Bjerke og Roar Lost fra styret innom og hadde med seg et kjempestort og kjempehyggelig bursdagskort. Det satte vi stor pris på!

 

Bandyforbundets president Erik Hansen var med store deler av dagen, og av dem fikk vi en fin tale og et koselig bilde av barn som spiller bandy. Takk til NBF, bildet henges opp på klubbhuset! 

 

Torshov sport var innom oss dagen før festen med en kul gave; et gavekort på 5000 kr og en Hummel T-skjorte med "100 år" skrevet i gull over hele fronten. Tusen takk, styrelder gikk passelig stolt rundt i denne T-skjorten hele festen! 

 

Lovisa- prisen til Sagene IF!

Da leder av bydelsutvalget i Sagene Almaz Asfaha gikk på scenen, fikk vi oss en hyggelig overraskelse. Hun tildelte Sagene IF Lovisaprisen for 2021! 

 

Lovisaprisen er Sagene Bydels miljø- og kulturpris. Den er oppkalt etter Oskar Braatens rollefigur Hønse-Lovisa, kvinnen som tok seg av fabrikkjentene på Sagene når de kom i vanskeligheter. Prisen skal ifølge statuttene gis til kandidater som har gjort en ekstraordinær innsats for å bedre det fysiske miljøet, eller tilsvarende kulturelt eller sosialt arbeid i bydelen.

 

Tusen takk til bydelen for den gjeve prisen! Vi etter stor pris på den, og lover å fortsette å bidra positivt i nærmiljøet på Sagene også de neste 100 årene. Den fine statuen skal vis sette sammen med våre 4 kongepokaler! 

 

Sagene avis skrev om utdelingen.

 

Utdeling av hedersbevisninger! 

Julbileumskomiteen hadde, i samarbeid med avdelingene/idrettene, jobbet i lang tid med å komme fram til en innstilling til styret med kandidater til nye æresmedlemmer, Grepa stjerner i striper, Årets stjerne i stripe 2020, og Eyvind Dahl prisen 2020. Styret vedtok endelig innstilling på siste møtet før jubileumsfesten. Einar Eriksen delte ut prisene/diplomene til alle fra scenen på festen. 

 

Det ble utnevnt 29 nye æresmedlemmer. Dette er klubbens høyeste utmerkelse og gis til medlemmer som har lagt ned ekstraordinær frivillig innsats for klubben over langt tid. Du finner oversikt over alle nye æresmedlemmer her. 

 

Det ble utnevnt 36 nye Grepa stjerner i striper. Denne utmerkelsen gis til medlemmer som har lagt ned solid og god innsats for klubben i en priode på 3- 5 år. Du finner oversikt over alle vinnere her.

 

Patrice Balauze fikk prisen Årets stjerne i stripe 2020. Patrice får prisen for sitt arbeid med å bygge opp rugby for barn og ungdom i Sagene IF. Du kan lese mer om prisen og tidligere vinnere her. 

 

Warsame Isse Ali Elmi fikk Eyvind Dahl prisen 2020. Prisen går til en ungdom som er en positiv leder og som bidrar til å bygge gode sosiale miljøer i klubben. Det er første gang prisen deles ut, les mer her. 

 

Vi gratulerer så mye til alle, klubben hadde ikke vært den samme uten dere!

 

Konsert!

På kvelden var det klart for konsert fra Scenen på landhockeybanen. Det var den lokale artisten Lars Bjerkmann m/orkester som spilte. Det ble en stemningsfull og fin opplevelse! 

 

Voksenfest!

Etter konserten var det tid for voksenfest på klubbhuset for alle over 18 år. Det var skikkelige greier med vakter, ekstra telt og egen bar. Det kom medlemmer fra alle idretter og i alle aldre fra 18 til 80 år, det var ganske stas. Det ble en hyggelig kveld ut i de sene/tidlige timer, og alle var enige om at det blir enn sånn juletrefest i januar! 

 

Takk!

Tusen takk til alle frivillige og ansatte som bidro til å skape en fantastisk dag!

 

Til jubileumskomiteen som planla og organiserte det hele. Til grillgjengen som stod på og flippa over 600 burgere ila dagen. Til ungdomsvertene som viste rundt og inkuderte de inviterte gjestene i god Sagene- ånd. Til kioskgjengen som hadde vaffelkø i 8 timer uten å miste humøret. Til speakertjenesten som på en hyggelig måte fortalte oss alt vi trengte å vite gjennom hele dagen. Til de tålmodige aktivitetslederne i de 9 idrettene som viste seg fram ute på landhockeybanen og som alle barne fikk prøve seg på. Til premiegjengen som holdt orden på de mange hundre barna og alle kassene med rare premier. Til drift- og ryddegjengen for å holde alt i orden og ryddig gjennom hele dagen. Til vakter og hjelpere som passet på at voksenfesten ble hyggelig for alle. 

 

Takk til dere alle, dere gjorde dette til den fine dagen det ble! 

 

Vi har fått mange tilbakemeldinger på at vi burde feire klubbens bursdag hvert år, ikke bare hvert 100 år! 

 

Sagene avis skrev om festen!

 

Stjerner i striper! 

0
Feed