UEFA Disney Playmakers for jenter - magisk fotballglede hos Sagene IF

Sagene IF arrangerer UEFA Disney Playmakers for andre gang – et fotballprogram som er utviklet for å inspirere jenter i alderen 5-8 år til å prøve fotball for første gang. Målet er å introdusere jenter for idretten ved å tilby et miljø som fokuserer på moro, venner og fotball, gjennom å anvende en treningsmetode som er inspirert av Disney historier- og karakterer.

- Vi har greid å rekruttere flere jenter inn i klubben på grunn av konseptet, så det har vært veldig bra for Sagene IF, sier trenerveileder for fotball, Pak Ling Li.  
  

Magisk fotballglede   
I år tar programmet utgangspunkt i filmen “Frost 2”. Under treningene står fantasi og lek i fokus. Jentene blir fortalt en historie fra filmen, etterfulgt av en øvelse som gjenspeiler fortellingen. For eksempel får de høre en historie om at Anna og Elsa har funnet et ødelagt skip, og må deretter drible seg gjennom kjegler som skal representere de ødelagte delene av skipet.    


-Jeg tror at mange av jentene har drømt om å kunne gjøre de magiske tingene de har sett i filmen. Ved å bruke fantasi på trening får de nå muligheten til dette gjennom fotballen. Det tipper jeg fører til at man kobler positive erfaringer til fotball, noe som igjen gjør at man ønsker å fortsette, sier Pak Ling Li.   


  
Live (7), Signe (7) og Mila (7) har ikke spilt så mye fotball før, men etter Disney Playmakers er det noe de ønsker å fortsette med.   


-Det er gøy! Dette er kanskje første gang jeg spiller fotball, men jeg tror jeg skal fortsette med det, sier Live.  


De andre jentene er enige og nikker.  


- Dette er min andre gang, og jeg synes også det er veldig gøy, legger Mila til.  

 

 - Det er kjempegøy! Det beste er å leke hauk og due, og at jeg har så mange venner her, forteller Signe.   
  
  
-Vi blir forbilder   
Ifølge Norges Fotballforbund, var det i både 2021 og 2022 godt over 90 % andel kvinnelige trenere i programmet. Det mener trenerne Alva (14), Thea (14) og Lerke (15) som jobber på Sagene IFs Disney Playmakers i år, er viktig.    

 

- Det er bra for jentene som deltar at det er flere jentetrenere, sier Thea  

 

 - Ja, da har de jenter eller kvinner å se opp til, fortsetter Lerke.  


- Vi blir litt sånn forbilder for de yngre, skyter Alva inn.   


De mener også at tilbudet har en viktig funksjon:  


- Tilbudet gjør det lettere for jenter å starte med fotball, fordi de blir kjent med idretten gjennom noe de er vant til, nemlig Disney, sier Lerke.   


- Jeg tror flere i klassen min hadde startet på fotball hvis det fantes et slikt tilbud da vi var på den alderen, sier Alva.  
  
 

Det er fortsatt tre uker igjen med gratis prøveperiode på Disney Playmakers før man starter opp med lagdeling og vanlige treninger. Møt opp på Voldsløkka kunstgressbane 17:00 mandag 16., 23. og 30. oktober, og bli med på magisk fotballglede! 

0
Feed