STJERNESOMMER REDDET FERIEN

Therese hadde planlagt campingtur rundt i Norge med sønnen sin, men når hun ble syk ble ferieplanene snudd på hodet. - Stjernesommer-tilbudet til Sagene IF har vært min og min sønns redning denne sommeren, forteller hun.   
 

 

Denne sommeren arrangerer Sagene IF Stjernesommer for tredje gang. Tilbudet startet som et gratis lavterskeltilbud der barn og unge i bydelen fikk mulighet til å delta på sommeraktiviteter, til tross for pandemi og et nedstengt samfunn. Det har deretter etablert seg som et sommerferietilbud for de mellom 6 og 13 år, der barna får prøvd seg på en rekke ulike idretter, aktiviteter og leker både ute på Voldsløkka og inne i Bjølsenhallen. Tilbudet er for alle som ønsker å være i aktivitet, få nye venner og skape gode sommerminner, men det er også et tilbud som kan være ekstra viktig i en ellers hektisk sommerferie. Therese Tømmerås Corneliussen forteller til Sagene IF om utfordrende perioder under pandemien, som aleneforelder, med sykdom og hverdagslogistikk, og hva Stjernesommer har betydd for henne og hennes sønn.   
 
 
Ferieplanene ble snudd på hodet  
Therese og sønnen hadde denne sommeren planlagt campingferie, men rett før de skulle reise ble Therese syk.  

-Det var så kjedelig for sønnen min som hadde ventet og gledet seg sånn til å dra på camping med mamma, ta med fiskestangen og nytt telt, som skulle få oppleve litt av Norge og reise litt.

 

Nå måtte hun finne en løsning, noe som potensielt kunne ha blitt utfordrende.  

 

-Stjernesommer ble redningen for oss. Tenk hvis han bare skulle vært hjemme med meg den uka jeg var syk, med campingferien som røyk, mange som er bortreiste i fellesferien og regn hele uka, hva skulle vi gjøre da? Jo, jeg kunne melde han på Stjernesommer, det er jo helt fantastisk! Sønnen min kunne komme hit og ha det gøy, ha sommeraktiviteter, opplevelser og være sosial, mens jeg fikk muligheten til å hente meg inn igjen. 


Flyttet til Sagene, så stengte samfunnet  
Det er ikke kun denne sommeren der Stjernesommer har vært til hjelp i en krevende periode for Therese. Kort tid etter at hun og sønnen flyttet til Sagene, stengte samfunnet. Hun tar til tårene når hun forteller om sønnen sin i den vanskelige tiden.

 
-Det var knallhardt. Sønnen min er veldig glad i mennesker og glad i aktivitet. Vi flyttet hit fordi jeg visste at det er et sted det ville bli lett å få alt til å fungere i hverdagen. Folk her er sosiale, vi kunne bli kjent med andre barnefamilier, samtidig som at alt er nært og tilgjengelig. Det tilbudet jeg hadde forventet at han kunne ta del i, og som ville gjøre han glad og trygg på sitt nye bosted, var ikke her når alt stengte. Heldigvis, var Sagene If veldig gode på å etterstrebe å ha et tilbud innenfor gjeldene regler i pandemien, og jeg meldte sønnen min på allidrett og stjernesommer i ferien. Dessuten var skøytebanen på Voldsløkka åpen for publikum, så sønnen min har også lært seg å gå på skøyter og truffet andre barn på isen.

  
Husker du hva reaksjonen din var første gang du hørte om Stjernesommer?  


I min situasjon som aleneforelder, så strekker ikke 5 uker ferie i året til for all den tiden skoler og barnehager er stengt. Så stjernesommer, det husker jeg var bare sånn; halleluja! 
 
 
Alle skal med  
En av Sagene IFs kjerneverdier er inkludering; alle skal få muligheten til å drive med idrett uavhengig av bakgrunn, kjønn, funksjonsevne, alder, etnisitet, legning eller økonomi. Stjernesommer er for alle som ønsker å delta. Det har Therese fått med seg.  


-Dette tilbudet er så verdifullt. Det er et tilbud som strekker til, der foreldre kanskje ikke gjør det, av ulike årsaker. Dere har en lavterskelstrategi, der dere tar barna gjennom de forskjellige idrettene på en leken måte og får alle med. Fotball for eksempel er noe veldig mange driver med, og som kan være viktig for det sosiale. Sønnen min, som aldri har vært noe spesielt glad i fotball, kom hjem og fortalte om hvor gøy det hadde vært på Stjernesommer! Samtidig gir dere mange ungdommer mulighet til super arbeidserfaring som trenere og aktivitetsledere om sommeren. Det går en rød tråd gjennom det hele; fra barna er helt små til de er voksne, så kan de ha en trygg tilknytning til sitt lokalmiljø gjennom meningsfull aktivitet i Sagene IF. Dere når så mange. Det er helt fantastisk. Det er det idretten er til for, å få alle med.  

 

 
Har dine barn vært på stjernesommer, og synes noen av idrettene var ekstra morsomme?

Bruk denne lenken for informasjon om, og påmelding til bryting, judo, tennis, innebandy, håndball, bandy, turn, dans og fotball. 

 

Se alle bildene fra årets stjernesommer her: 

0
Feed