Rundt 200 barn deltok på rugby skoleturnering på Voldsløkka: - Dette bygger fellesskap, idrettsglede og gir positive opplevelser

Voldsløkka skole, Asker International School, Frydenberg skole og Den Franske skolen, stilte med totalt 14 lag på turnering på Voldsløkka!

 

Hver skole som deltok har fått besøk av Sagene IFs egne rugbyekspert Patrice Balauze i minimum fire uker, og lært hvordan man spiller «touch rugby», en versjon av idretten, uten taklinger.

 

Patrice har selv tatt ansvar for hele organiseringen, med ressurser fra Sagene IF og Norges Rugby Forbund. Han har valgt å arrangere turneringen for å fremme rugby, engasjement blant unge og for å rekruttere.

 

– Rugby er lite kjent i Norge, selv om det er en meget kjent sport på verdensbasis. Gjennom øktene mine på skolene, underviser jeg ikke bare i rugby, vi har også mål om å forberede barna våre på samfunnet som venter dem, gjennom verdier som ydmykhet, respekt for seg selv og andre og motstandskraft, bare for å nevne noen, forteller Balauze.

 

Derfor har fokuset med denne turneringen vært respekt for reglene, dommere og motstandere, utvikle ferdigheter, samarbeid og fair play.

 

– Det handler om å utfordre barna på det de har lært og gi dem en opplevelse av mot, det å overgå seg selv, kameratskap, lagånd og samhold.

 

 

– Jeg håper de er stolte

For Patrice er det viktig å arrangere akkurat denne turneringen, både for han selv, Norges Rugby Forbund og for Sagene IF, og det for flere grunner:

 

– Et av målene er å vise fram Sagene IF. Det er enkelte skoler og nabolag, som bare er 10 minutter unna med t-banen som ikke vet hvor vi holder til. Folk blir alltid positivt overrasket av klubbhuset og antall idretter vi tilbyr.

 

Det aller viktigste er likevel opplevelsene som barna sitter igjen med.

 

– Dette bygger fellesskap, idrettsglede og gir positive opplevelser. Målet er at barna skal ha det gøy, få nye venner, sitte igjen med gode minner, økt selvtillit, kjærlighet for sporten og lære om idrettens verdier.

 

Ifølge Patrice er dette et første skritt inn i samfunnet som forventer at de skal kontrollere sine følelser og sin forståelse, etter verdier som ydmykhet og mot.

 

– De skal oppleve forskjellige type emosjoner, uansett om de vinner eller ikke. Jeg håper at de har gjort sitt beste og er stolte av seg selv, avslutter han.

0
Feed