Rehabilitering av Voldsløkka tennisbaner!

Forprosjekteringen av Voldsløkka tennisbaner er endelig i gang (igjen) etter en uventet utsettelse som stoppet prosjektet i sommer. Opprustingen av tennisanlegget, med nytt banedekke, nye gjerder, nye murfundament og belysning på alle baner, vil skje en gang i tidsrommet april-august til neste år (2020). Fristen for ferdigstilling er 15. august, og vi får vite mer om aktuell dato for rehabilitering litt utpå nyåret en gang når fremdriftsplanen foreligger fra entreprenør (Sportsconcept) og Bymiljøetaten. Selve anleggsarbeidet er anslått å ta rundt 6 uker.

For noen uker siden var det en befaring på Voldsløkka med Bymiljøetaten, Sportsconcept, Norges Tennisforbund og Sagene IF Tennis tilstede. Entreprenøren hadde boret noen hull i banedekket (se bilder) for å sjekke grunnforholdene, og vi kunne se spor av den gamle rødgrusen fra det opprinnelige dekket gjemt under laget med asfalt som vi har i dag.


Voldsløkka tennisbaner, med sine 4 flotte grustennisbaner anlagt i etasjer, så dagens lys allerede på 1940-tallet en gang (se bilder), og hadde i sin tid over 100 aktive medlemmer i klubben som den gangen var organisert av kommunen. Voldsløkka tennisbaner er et av Oslos mest sentralt beliggende tennisanlegg, og en av de to siste gjenværende åpne kommunale tennisanlegg i byen. Det er mange spillere (også på høyere nivå) som har spilt tennis her opp gjennom årene, og vi er heldige som får spille på Voldsløkka og ha det som vår hjemmebane og tennisarena!


Sagene IF Tennis ønsker et banedekke som krever lite ettersyn, kan fungere utendørs så vel som innendørs (i boblehall), og er egnet til konkurransespill, slik at vi kan arrangere fremtidige tennisturneringer på Voldsløkka. Dette er spilt inn til Bymiljøetaten, og Sagene IF tennis har en løpende dialog med dem om rehabiliteringen. Banedekker som kan være aktuelle på løkka er hardcourt eller kunstgrus. Det vil bli samme type dekke på alle 3 baner.


Omtrent som på bildene vil det kanskje se ut med nyrehabiliterte tennisbaner på Voldsløkka

Samtidig med dette, er vi i dialog med Tennisforbundet om et politisk innspill for fremtidig boblehall, slik at Voldsløkka tennisbaner på sikt kan bli et helårsanlegg. Men i første omgang skal baner og anlegg rustes opp, så håper vi at boblehall kan bli en realitet på litt sikt. I mellomtiden er vi heldige som kan benytte Bjølsenhallen og Fernanda Nissen skole til tennistrening vinterstid.

Vi kommer tilbake med flere oppdateringer etter hvert når fremdriftsplan mv foreligger. I mellomtiden ønsker vi alle våre medlemmer en riktig god jul og godt nytt tennisår - vi sees i 2020!

MVH Håkon Larssen, styrerepresentant for tennis.

0
Feed