Minneord om Thorleif Andresen

Thorleif Andresen har gått bort

Det er med tungt hjerte at vi deler beskjeden om at klubbens suverent beste sykkelrytter igjennom tidene, Thorleif Andresen, har gått bort. Thorleif sovnet inn på sykehuset i Chang Rai, Thailand 4. august i år. 

 

Han var en av Norges aller sterkeste sykkelryttere gjennom hele 60- og 70-tallet, med tre kongepokaler, tre individuelle norgesmesterskap, 15 lagtempogull og en rekke internasjonale titler. Den aktive karrieren varte fra 1962 til 1979, og han syklet for Sagene IF Sykkel i perioden 1962 til 1977. Thorleif representerte Norge i tre OL, og syklet Norge inn til sensasjonell 4. plass på lagtempo i München i 1972 sammen med Arve Haugen, Knut Knudsen og Magne Orre. Thorleifs beste individuelle plassering i OL kom i Melbourne 1968, med 13. plass i landeveisrittet. Beste VM-plassering kom i 1974, da han ble nummer 17. Andre sterke internasjonale resultater er seier i Rheinland Pfalz i 1975 og Berlin 4-dagers 1974, samt etappeseiere i Fredsrittet og Vest-Tyskland Rundt.


Thorleif fortsatte karrieren innen sykkelsporten etter at han la opp i 1979, og han har trent både landslag og klubber som Bjørgvin, Drammen, Frøy og Follo. Han ble tildelt Norges Cykleforbunds høyeste utmerkelse, Gullplaketten, i 1985.


En del av grunnlaget for resultatene ble lagt gjennom lange ski- og løpeturer i Østmarka gjennom høst og vinterhalvåret. Gjerne med utgangspunkt i Sandbakken. Senere ble Østmarka også flittig brukt på sommeren med terrengsykkel.  


Søndag 23. oktober var det minnestund for Thorleif Andresen på nettopp Sandbakken Sportsstue, helt i hans ånd.


Hvil i fred.

 

0
Feed