ALLIDRETT OG TURN

 

Meld deg inn her!

VELKOMMEN TIL SAGENE IF ALLIDRETT & TURN

Alle barn 3-5 år er velkommen til å bli med på allidrett, og alle barn 6-12 år er velkommen til å bli med på turn!

Her finner du mer informasjon om vårt tilbud, tider, steder og medlemskap. 

 

Høsten 2021 starter vi i uke 36.

Hva er Allidrett?

Sagene IF har allidrett for alle barn i alderen 3 og 5 år. Du kan starte høsten det året du fyller 3 år, og være med til skolestart. Vi følger skoleåret slik at de som går på allidrett kan bli kjent med de de kanskje skal begynne på skole med. Derfor er de ulike gruppene delt inn etter hvilket år deltakerne er født.

 

Allidretten for denne gruppen handler om lek og moro der alle får være med. En fokuserer ikke så mye på spesifikke idretter, men øver på grunnleggende motoriske ferdigheter (hoppe, hinke, løpe, kaste, rulle..) gjennom forskjellige leker og øvelser. Det er egne grupper for 3-åringene og for 4- åringene. 

 

For 5-åringene er mye av det samme som allidretten, men her skal vi minst 1 gang i måneden prøve en av klubbens idretter. Aktiviteten ledes av 2 instruktører fra Sagene IF, foreldrene må være med å hjelpe til.

Les mer om Allidrett her Her finner du de ulike gruppene

Turn

Sagene If Turn er en turnklubb for alle. Vi trener Troppsturn, noe som betyr at vi gjennomfører øvelser i felleskap og har dynamisk trening med mye bevegelse. Les mer om troppsturn her.

 

Sagene If ønsker at alle som vil skal få mulighet til å være med på turn. Derfor ønsker vi alltid å ha lave priser og større treningsgrupper enn andre.

Venner i Aktivitet - VIA

Sagene IF har en egen allidrettsgruppe for barn og ungdom med spesielle behov som heter Venner i aktivitet. Denne gruppen er for barn fra 6-12 år og trener på Nordpolen Skole. Her har vi fokus på morsome øvelser som utfordrer deltakerne på sitt nivå. Vi fokuserer også på det sosiale, slik at alle skal få muligheten til å bli godt kjent og ha det gøy sammen. 

 

 

Les mer om VIA her

Medlemskap og priser

Prisen for medlemskap i Allidrett og Turn er 850kr per semester. Dette inkluderer medlemsavgift i Sagene If, så det kommer ikke i tillegg. Faktura blir som regel sendt ut i september og i mars hvert år. Hvis du trenger hjelp til å betale medlemskapet er det bare å gi oss beskjed, så finner vi en løsning. Les mer om våre støtteordninger her.

 

Innmeldingskjema finner du ved å følge linken under. Du får en bekreftelse fra oss når innmeldingen er registrert. Dette kan dessverre ta litt tid hvis det ewr stor pågang.

 

Hvis du ønsker å melde deg ut av Allidrett, Turn eller Sagene If i sin helhet, må du sende en mail til allidrett@sageneif.com eller fylle ut utmeldingsskjemaet vårt som du finner ved å følge lenken under.

Les mer om medlemskap

"Spond" og "Min Idrett"

Sagene IF bruker idrettsforbundets system "Min Idrett" for medlemshåndtering. Hvis du registrerer deg her kan du få full oversikt over dine og dine barn sine medlemskap og fakturaer. Les mer om Min Idrett her.

 

I tillegg bruker vi appen "Spond" for registrering av oppmøte, kommunikasjon og for å gi dere oversikt over alle treningstidene. Vi legger alle deltakerne inn her og hvis du registrerer en bruker i Spond kan du få full oversikt over dine barns aktiviteter. Du trenger ikke å gi beskjed om du kommer på treningene, bare om du ikke kommer. Og så registrerer vi oppmøtet på hver samling. Les mer om Spond her.

Etter allidretten

Når du begynner på skolen slutter du dessverre med allidrett, men da har du mulighet til å være med på alle de andre morsome idrettene vi har i Sagene If. Hvert år har vi gratis idrettskoler for alle, der du kan prøve alle de ulike idrettene våre. Du kan lese mer om de andre aktivitetene våre og de åpne idrettskolene ved å følge linken under.

Les mer om våre idretter her

Ofte stillte spørsmål:

Når kommer fakturaen for treningsavgift?

Fakturaen blir sendt ut en gang i halvåret. i slutten av september for høsten og i slutten av februar for våren.
Hvis dere trenger hjelp med å betale deler av treningsavgiften er det bare å gi beskjed. For oss er det viktigst at alle skal få muligheten til å være med. Uavhengig av økonomisk situasjon.

Hva slags klær skal vi bruke?

Det viktigste er at dere har på klær det går an å være aktiv i. vi anbefaler langukse for å unngå skrubbsår og brannsår. Dere velger selv om dere vil bruke sko, men det blir viktigere med sko jo eldre dere blir. Det er fordi aktivitetene ofte blir vanskeligere uten sko på gruppene for de eldste.

Hvem er instruktører

Vinstruktørene på allidretten inngår i vår trenerstige. Det vil si at de utdannes av oss i Sagene If som instruktører. De har ofte vært assistenter på allidretten tidligere og noen av dem er også intruktører for andre idretter i klubben. 
Alle våre instruktører får kurs som aktivitetsledere og andre relevante kurs gjennom sin tid som instruktører.

Hvordan melder jeg med ut av allidretten?

Hvis du skal melde deg ut av allidretten må du sende en mail til allidrett@sageneif.com. Her må du huske å skrive hvilket barn du skal melde ut.

Medlemskapet i allidretten blir videreført automatisk hvis du ikke melder deg ut. Helt til du begynner på skolen. Det er derfor viktig at du gir beskjed hvis dere melder dere ut, slik at de som står på venteliste kan få muligheten til å bli med.

Hvor mange barn er det på hver gruppe?

Dette avhenger av hvor stor plass vi har der vi trener. Men vi setter også en begrensning på antall barn per instruktør og assistent, slik at vi skal sikre kvaliteten på treningen. Dette varierer fra 15-25 stk.

Kan jeg bytte gruppe?

Det er selvfølgelig mulig å bytte gruppe, så lenge det er ledig plass på den gruppa dere ønsker å bytte til.

Kan jeg bytte til en annen aldersgruppe?

Som regel ønsker vi at barna er sammen med den aldersgruppen de skal begynne på skolen sammen med. Det er for at de skal bli kjent med barn de kanskje skal begynne på skolen sammen med. Samtidig er det viktig at de møter utfordringer på deres eget nivå, slik at de kan føle på mestring.
Det er også viktig for instruktørene at de vet hvilken alder det er på den gruppen de skal ha, slik at de kan forberede treninger som er tilpasset alle.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

Spørsmål og kontakt!

Audun Vagleng er leder for allidrett/turn i Sagene IF.

Ta kontakt med Audun om du har spørsmål om allidrett/turn.

Du finner kontaktinfo her.