Hva er allidrett og Fleridrett?

Allidrett og Fleridrett - For små stjernene i striper!

Sagene IF har allidrett for alle barn i alderen 4 til 5 år. Du kan starte høsten det året du fyller 4 år, og være med til du starter på skolen. Vi følger skoleåret slik at du kan bli kjent med andre barn som skal starte på skolen samtidig med deg. Da kan det godt hende du kjenner flere av de andre barna når du begynner på skolen.

 

Allidretten handler om lek og moro der alle får være med. Det er grunnleggende for alle øvelsene og lekene vi har sammen. Vi fokuserer ikke så mye på spesifikke idretter, men øver på grunnleggende motoriske ferdigheter og samarbeid. 

 

Allidrett en er kjempegod introduksjon til idrett. Samtidig som du lærer å bruke din egen kropp til å løse ulike oppgaver, lærer du oghså å samarbeide med andre og løse utfordringer sammen. Vi tror dettte hjelper deg med å bli mer kjent med deg selv og med de rundt deg. Noe som er veldig viktig, uansett hvilken idrett du ønsker å fortsette med.

 

Fleridrett

Når du begynner på skolen er du ferdig med alle årene i allidretten, men da kan du enten fortsette på "Fleridrett". Fleridrett er et tidlbud til de som ønsker å fortsette med Allidrett, eller de som ikke helt vet hvilken idrett de øsnker å begynne med. På fleridrett får du være med på mange ulike idretter gjennom året, med stort fokus på lek og læring. Her starter vi med en introperiode der vi fokuserer mye på samarbeid og øye-hånd-koordinasjon med øvelser fra Rugby og Håndball. Deretter fokuserer vi på håndball og Innebandy før jul. Etter jul fokuserer vi på Bryting/Judo, Fotball, Rubgy og Tennis frem mot sommeren. Det vil også bli mulig å delta på turneringer i flere av idrettene.

 

Eller så kan bli med på en eller flere av de ulike idrettene vi har i Sagene If.

 

Aller er hjertelig velkommen til å være med på Allidrett og Fleridrett hos oss i Sagene If!

Meld deg på her

Det første året på Allidrett

Det første året på allidrett fokuserer vi veldig mye på lek og morro, samtidig som vi skal bli kjent med hverandre og oss selv. Det vil si at vi skal lære oss de ulike kroppsdelene våre og hvordan vi kan bruke dem i ulike øvelser og leker. Samtidig som vi øver mye på balanse og koordinasjon. Du kan bli med på det første året med Allidrett fra høsten det året du fyller 4 år.

Det andre året på Allidrett

Det siste året på allidrett fokuserer vi mer på samarbeid. Det betyr at vi skal jobbe mer sammen i de ulike øvelsene og lekene. Samtidig skal vi fortsette med balanse og øye-fot-koordinasjon. GJennom året får du også prøve flere av de ulike idrettne vi har her i Sagene If. Du kan bli med på det andre året med Allidrett fra høsten det året du fyller 5 år.

Allidrett Kampsport er en egen gruppe for de som har lyst til å drive mer med gymnastikk og kroppsbeherskelse. Her fokuserer vi mer idrettene Bryting, Judo og Turn, og ikke så mye fokus på ballidretter. Dette er en fin gruppe for barn som liker å slå hjul, stå på henda eller leke-bryte. Denne gruppa trener i Bryterommet i Bjølsenhallen (3. etg).

Det første året på Fleridrett

Det å velge hvilken idrett du skal drive med når du er 6 år, kan være vanskelig. Derfor tilbyr vi alle barn i 1. trinn å være med på "Fleridrett". Dette er en forlengelse av Allidrett, og tilbyr deltakerne å være med på ulike idretter gjennom høsten og vinteren. Det blir ulike perioder der vi fokuserer på en idrett av gangen. Slik som Håndball, Innebandy, Barne-Rugby for å nevne noen. Målet er å lære om flere forskjellige idretter i et positivt og lærerikt miljø.

ETTER ALLIDRETTEN?

Etter allidretten er det mange andre ting du kan fortsette med hos oss i Sagene If. Her er en liten oversikt over noen ulike muligheter vi tilbyr:

 

Fleridrett

Det å velge hvilken idrett du skal drive med når du er 6 år, kan være vanskelig. Derfor tilbyr vi alle barn i 1. trinn å være med på "Fleridrett".

Fleridrett er et tidlbud til de som ønsker å fortsette med Allidrett, eller de som ikke helt vet hvilken idrett de øsnker å begynne med. På fleridrett får du være med på mange ulike idretter gjennom året, med stort fokus på lek og læring. Her starter vi med en introperiode der vi fokuserer mye på samarbeid og øye-hånd-koordinasjon med øvelser fra Rugby og Håndball. Deretter fokuserer vi på håndball og Innebandy før jul. Etter jul fokuserer vi på Bryting/Judo, Fotball, Rubgy og Tennis frem mot sommeren. Det vil også bli mulig å delta på turneringer i flere av idrettene.

Turn

Sagene IF har turn for litt eldre barn, i alderen 6-12 år. Du kan starte det året du begynner på skolen og være med til du går ut av 7. klasse. Turn passer for dem som ønsker å lære seg grunnleggende turnøvelser. Turn passer også godt for barn som har gått på allidrett en stund, men som ikke helt har bestemt seg for annen idrett enda. 

 

Sagene Turn praktiserer Troppsturn. Her fokuserer vi mye på øvelser som utføres i felleskap eller etter hverandre, men det er fremdeles mye lek og fokus på grunnleggende motoriske ferdigheter. Vi starter med de grunnleggende motoriske egenskapene du trenger, sammen med balanse og bevegelighet. Så øker vanskelighetsgraden etter hvert som du lærer mer.

Meld deg på her

Venner i aktivitet

I Sagene If har vi en egen gruppe for barn med spesielle behov fra 6-18 år, som vi kaller for "Venner i aktivitet".  Les mer om dette tilbudet her:

Våre idretter

Når du begynner på skolen slutter du dessverre med allidrett, men da har du mulighet til å være med på alle de andre morsome idrettene vi har i Sagene If. Hvert år har vi gratis idrettskoler for alle, der du kan prøve alle de ulike idrettene våre. Du kan lese mer om de andre aktivitetene våre og de åpne idrettskolene ved å følge linken under.

Påmelding og medlemskap

Ønsker du å bli med på allidrett eller turn?
Les mer og meld deg på her:

Medlemskap

Våre grupper

Vi har flere allidrettsgrupper som trener på forskjellige tider og steder. Her finner du en oversikt over alle sammen og hvilken som passer best for deg:

Våre grupper