Hva er rugby?

Rugby er en inkluderende lagsport som har plass til alle barn uansett fysikk og ferdigheter. Spillerne har ulike posisjoner og roller på banen og samarbeider om å få ballen med seg gjennom motstandernes lag. Klarer man å plassere ballen i bakken bak mållinjen har man scoret. (to score a try)

Hver spiller har sin egen spesielle rolle. Man trenger spillere som er raske og smidige, og man trenger de som er robuste og fysisk sterke. Spillet utvikler ledere på de ulike delene av banen og man må være årvåken og bevisst sin posisjon på banen.

Angrepene bygges opp trekk for trekk, ved å finne hullene og svakhetene i det andre lagets forsvar. Skal man sammenligne rugby med et brettspill så må det bli sjakk, der å score et try tilsvarer sjakk matt.

Rugby har sin opprinnelse i engelsktalende land, og har derfor mange uttrykk på engelsk som ikke lar seg oversette til norsk uten videre. Men våre tospråklige trenere lærer deg alt dette!

Mer info kan du finne på www.worldrugby.org og på www.rugby.no

Eller du kan få en kort introduksjon her: Rugby for begynnere eller Sofagrisens guide til rugby