OM SAGENE IF

BRYTING
RUGBY
TENNIS
Sagene IF ble stiftet i 1921 og feiret 90- års jubileum i 2011. Vi har lange og gode trasjoner i bandy, sykkel og fotball. De siste årene har også klubben markert seg i innebandy og landhockey.

Klubben er et fleridrettslag som har idrettene fotball, innebandy, bandy, landhockey, bryting, rugby, tennis og sykkel. De senere årene har allidrett for Barn 3- 5 år blitt en populær aktivitet i Sagene IF. Aktiviteten fokuserer på utvikling av grunnleggende motoriske ferdigheter, lek og morro.

Det har vært en sterk medlemsvekst i klubben de siste årene. I 2011 hadde vi omlag 700 medlemmer, i 2016 var dette økt til i overkant av 1600. Fotball og innebandy er de to største avdelingene. Bryting ble tatt opp i klubben i 2013 og har vokst fort. Rugby kom med i 2014,og i 2017 ble alle Oslo Rugbyklubb sine medlemmer en del av Sagene IF. På årsmøtet i 2016 tok vi opp tennis som ny idrett. Allidretten har nær eksplodert siden vi ansatte en allidrettsleder i 2013, de nærmer seg 150 barn.

Sagene IF har alltid vært en klubb som tar et stort ansvar for sitt lokalmiljø. Det er vi stolte av og ønsker å fortsette med. Gjennom våre storbyprosjekter tilbyr vi en lang rekke åpne og gratis aktiviteter og idrettsskoler til barn og ungdom. I skoleferien kjører vi Sommerpatruljen, gratis aktivitet arrangert av ungdom for ungdom. I 2012 kom det også på plass en allidrettsgruppe for barn og ungdom med spesielle behov som heter "Venner i aktivitet", og i 2016 startet vi opp et innebandylag for samme målgruppa. Vi har også trimgrupper for inaktive voksne, og kvinner.

Det er et eget mål for klubben at det ikke skal være dyrt å være med. Det koster kun 400 kr å være medlem i klubben, også kommer treningsavgift til den idretten man er med i i tillegg. En samarbeidsavtale med bydel Sagene gjør at barn og ungdom fra familier med lav betalingsevne får dekket sin treningsavgift.

I Bjølsenhallen finner du vårt kontor og vår administrasjon. Her trener også alle klubbens innebandylag og vår bryteavdeling. Sagene IF har driftsansvaret for Bjølsenhallen alle kvelder og helger.

På Voldsløkka har vi driftsansvaret for Voldsløkka garderober, Bjølsen kunstgress, Voldsløkka kunstgress og Voldsløkka kunstis. På kunstgresset trener våre fotballag, landhockeylag og rugbylag, og på kunstisen finner du våre bandyspillere på vinterstid. Vår nye tennisavdeling har tatt i bruk de gamle tennisbanene på Voldsløkka.

Våre aller yngste fotballspillere holder til i Bjølsenparken, som vi også har driftsansvaret for. På vinterstid trekker mye av vår aktivitet inn i gymsalene på Bjølsen skole, Nordpolen skole, Sagene skole og Lilleborg skole.

Sagene IF har i mange år jobber for en utbygging av Voldsløkka, og denne kampen står fortsatt øverst på vår agenda.

Velkommen til Sagene IF!

STJERNER I STRIPER